De vorige week failliet verklaarde juweliersketen Siebel krijgt een nieuwe curator, om een potentieel belangenconflict bij de afwikkeling van het faillissement te vermijden.

Frits Kemp, die vorige week door de rechtbank Amsterdam als curator werd aangesteld, heeft zijn functie neergelegd als gevolg van een ,,potentieel belangenconflict”. De boedel van de failliete keten is nu in beheer van Marinus Pannevis van de firma DLA Piper, meldde RTL Z dinsdag.

,,Bij een faillissement zijn veel partijen betrokken, zoals financiers, banken en leveranciers. Bij nadere beschouwing bleek dat een van mijn kantoorgenoten ooit is opgetreden als adviseur van een van deze partijen. In dat geval staat het mij niet vrij om op te treden”, liet Frits Kemp aan de televisiezender weten.

Siebel failliet

Siebel werd precies een week geleden failliet verklaard, nadat de verkopen in december waren tegengevallen en de Rabobank een belangrijk krediet had opgezegd.

Koninklijke Siebel Juweliers is al ruim 100 jaar een begrip in Nederland. De keten, die in 1912 werd opgericht en sinds vorig jaar het predicaat Koninklijk voert, was naar eigen zeggen marktleider op het gebied van trouwringen.

Maar het detailhandelbedrijf had het de laatste tijd moeilijk. ,,Tegenvallende resultaten hebben uiteindelijk gezorgd voor het faillissement'', aldus Siebel.

Er is wel al contact gezocht met mogelijke overnamekandidaten,  meldde de opgestapte curator Kemp afgelopen week. ,,Er is dus interesse voor een doorstart.''

Rabobank heeft pandrecht juwelenvoorraad

Er werkten ongeveer 170 mensen bij Siebel. De winkels van de juweliersketen blijven voorlopig waarschijnlijk nog gesloten, vermoedt de curator. De sluiting is gebeurd op initiatief van de Rabobank, die het pandrecht op de juwelenvoorraad van Siebel in handen heeft.

De bank, zo gaf  Kemp afgelopen week aan, is bang dat het openhouden van de winkels de eigen belangen kan schaden.

Lees ook:

Siebel failliet: wat kun je als klant?

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl